El- och energiprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med elinstallationer, system för automatiserad produktion, energi-, miljö- och vattenteknik eller datorer och kommunikation. Du lär dig om produktion, installation och distribution av system för el, energi och vatten. Du lär dig också om el- och energiteknik, automation, dator- och kommunikationsteknik och IT-infrastruktur. Du studerar säkerhetsfrågor som standarder och informationssäkerhet. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Hos oss på Thoren Innovation School Uddevalla står alltid dörren öppen för våra elever, en liten mysig skola. Vi möter dig där du befinner dig, i dina intressen och förbereder dig för framtiden genom att vara i framkant av samhällsutvecklingen, både pedagogiskt och tekniskt. Vi tror på samarbeten och därför arbetar vi tillsammans med företag, högskolor och universitet. Vi tror på idéer, vi tror på att alla kan få mod och kraft att genomföra sina idéer. Vi stöttar dina idéer och lär dig att ta tillvara på dem. Hos oss lär du dig att fullborda din kreativa potential och att forma din framtid!

Vi ger dig verktygen som behövs för att växa som individ, människa och medmänniska, därför är det viktigt med lärare som förstår vad du behöver. Med motivation och verklighetsnära undervisning inspirerar de dig att klara av det du vill göra. Som hjälp på traven får du en bärbar dator, möjlighet för praktik (APL), gratis certifieringsprov (CISCO) och en idérik miljö att växa i.

E-sport är idag mer än bara en fritidssyssla och Sverige har några av de bästa spelarna i världen. Vi har därför tagit fram vår e-sportsinriktning med målet att fler ungdomar ska kunna följa sina speldrömmar. Hos oss har du möjlighet att söka till ett av våra esportlag (League of Legends och Counter-Strike: Global Offensive) där du då får studera kurserna Idrott och Hälsa Specialisering 1 och 2 med E-sport som specialisering. Kurserna innehåller: Spelutövande, strategi och taktik, personlig utveckling, datorkännedom, mjukvara, kost och hälsa, ergonomi, nätverksteknik, marknadsföring och mycket annat.

Till hösten öppnar vi vårt nya program: Creative program. Creative program är ett samhällsprogram med fokus på skapande i digitala medier och i tryck. Som elev på Creative program får du verktygen som behövs för att möta framtidens medieyrken. Genom att lära dig om hur man producerar foto, video och text och hur dessa påverkar människor gör vi dig redo för framtiden som t.ex. blivande Social media manager, Journalist, Digital art producer, Youtuber eller Influencer!


Välkommen till en skola som sätter din framtid först!

Behöver jag välja inriktning redan nu?

Exempel på yrkesutgångar

Automationstekniker - fastighet , Automationstekniker - industri , Automationstekniker – process, Distributionselektriker, Driftoperatör – allmän, Driftoperatör - kraft- och värmeteknik, Driftoperatör - vatten- och miljöteknik, Elektronikproduktionstekniker, Hemservicetekniker, Industrielektriker, Installationselektriker, Järnvägstekniker - el och signal, Nätverkstekniker

31 utbildningar

 • El- och energiprogrammetElteknik (riksrekryterande) (Distrubionselektriker)

  Allèskolan, HallsbergExtern skola

 • El- och energiprogrammet

  Alströmergymnasiet, AlingsåsExtern skolaUtbildningen har idrottsval

  Inriktningar som går att önska med start år 2Automation Elteknik

  Idrottsval

  Den här utbildningen har idrottsval inom RIG (riksreksryterande idrottsgymnasium) eller NIU (nationellt godkänd idrottsutbildning). Förutom att göra ditt gymnasieval här måste du också göra en ansökan inom din idrott till specialidrottsförbundet. Läs mer om skillnaden under Frågor & svar Klicka på raden för att se vilka idrotter skolan erbjuder.

 • El- och energiprogrammetElteknik (riksrekryterande) (Eldistributionsteknik)

  Bokenskolan, JokkmokkExtern skola

 • El- och energiprogrammetEnergiteknik (riksrekryterande) (Vattenkraftteknik)

  Bokenskolan, JokkmokkExtern skola

 • El- och energiprogrammetElteknik (riksrekryterande) (Järnvägsteknik)

  Brinellgymnasiet, NässjöExtern skola

karta-google
minuters restid från