Hantverksprogrammet vänder sig till dig som vill använda dina händer och arbeta med ett kreativt hantverksyrke. Du kan välja hantverk inom många olika branscher. På programmet lär du dig om hantverksprocessen, formgivning, företagande och service. Du tränar dig i att utveckla idéer till färdiga produkter och att bedöma vilka material och maskiner du behöver. Du lär dig också hur du bedömer ekonomisk lönsamhet.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Orust Gymnasieskola är en liten och trivsam skola där gemenskapen prioriteras högt och alla elever blir sedda. Skolan ligger i Henån, på Orust och erbjuder fem olika program. Om din förälder/vårdnadshavare pratar ett annat språk än svenska har du möjlighet att få modersmålsundervisning på skolan. Orust Gymnasieskola erbjuder hantverkarprogrammet inriktning båtbyggeri och finsnickeri, vilket är den enda i landet. Programmet är riksrekryterande, alltså kan du söka den vart än i landet du bor. Du får möjlighet att arbeta med modernt och traditionellt båtbyggeri på riktiga båtar och det ingår även minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande.

 

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen finsnickeri ska ge kunskaper om och färdigheter i tillverkningsmetoder och hantering av verktyg och maskiner samt kunskaper om material som används inom branschen. Inriktningen kan leda till arbete inom snickeribranschen.

Exempel på yrkesutgångar

Båtbyggare, Inredningssnickare, Möbelsnickare, Trä- och byggvaruhandel

Liknande utbildningar

33 utbildningar
 • HantverksprogrammetFrisör

  Alingsås Yrkesgymnasium, AlingsåsExtern skola

 • HantverksprogrammetFrisör

  Burgårdens Gymnasium, GöteborgExtern skola

 • HantverksprogrammetFrisör, lärling

  Burgårdens Gymnasium, GöteborgExtern skola

 • HantverksprogrammetTextil design

  Burgårdens Gymnasium, GöteborgExtern skola

  Extraval

 • HantverksprogrammetTextil design, lärling

  Burgårdens Gymnasium, GöteborgExtern skola

karta-google
minuters restid från