Restaurang- och livsmedelsprogrammet RLFAR0L

Färskvaror, delikatesser och catering, lärlingElof Lindälvs gymnasium

Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på t.ex. restaurang, bageri eller butik. Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen färskvaror, delikatesser och catering ska ge kunskaper inom livsmedelsområdet, i syfte att sälja, och om måltiden och dess delar som råvaruval, tillagning, drycker, dukning och uppläggning. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som matinformatör eller säljare med specialisering mot exempelvis matlagning, bageri eller konditori.

Exempel på yrkesutgångar

Butikssäljare inom färskvaror och delikatess

Liknande utbildningar

18 utbildningar
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet

    Alströmergymnasiet, AlingsåsExtern skola

    Inriktningar som går att önska med start år 2Kök och servering

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet

    Elof Lindälvs gymnasium, KungsbackaExtern skola

    Inriktningar som går att önska med start år 2Färskvaror, delikatesser och catering Kök och servering

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammetBageri och konditori, lärling

    Elof Lindälvs gymnasium, KungsbackaExtern skola

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammetKök och servering, lärling

    Elof Lindälvs gymnasium, KungsbackaExtern skola

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet

    Ester Mosessons gymnasium, GöteborgExtern skola

    Inriktningar som går att önska med start år 2Bageri och konditori Kök och servering

karta-google