Idrotter

Fotboll, NIU, Handboll, NIU, Friidrott, NIU, Simning, NIU

Individuella val

Uddevalla Gymnasieskola, Sinclair erbjuder inga individuella val inför år 1

Språk som kan väljas till år 1

  • Franska: steg 3
  • Spanska: steg 3
  • Tyska: steg 3

Instrument på Estetiska programmet inriktning Musik

Trombon, Harpa, Piano/Keyboard, Annat (meddela skolan), Elgitarr, Tvärflöjt, Gitarr, Dragspel, Tuba, Trumpet, Violin/viola, Trumset, Klarinett, Kyrkorgel, Kontrabas, Saxofon, Cello, Sång, Elbas

Profil

Inredningsdesign, Modedesign, Merit, Dans, Film/Tv, Foto, Film/TV, Musikproduktion, Musiker/Artist, Musikprod.

OM SKOLAN

Uddevalla gymnasieskola

Uddevalla gymnasieskola (UG) är en skolenhet bestående av fem skolhus, Agneberg, Akademi Sinclair, Margretegärde, Östrabo 1 och Östrabo Y. Alla skolhus ligger centralt och nära varandra.

I våra skolhus finner du en bra studiemiljö, trevliga caféer och bibliotek och vi arbetar för att alla elever ska känna sig trygga, utvecklas och trivas. Vi erbjuder dig undervisning av hög kvalitet i fräscha, moderna och välutrustade lokaler.

UG är en gymnasieskola med möjligheter för alla och har ett av landets bredaste utbildningsutbud.

Vi har de flesta nationella program och inriktningar och dessutom finns flera program med specialiseringar som är unika för Uddevalla. Vår storlek innebär att vi har resurser att erbjuda dig stora möjligheter till individuell variation för att du ska kunna nå dina mål oavsett om du siktar på att studera vidare efter gymnasiet eller att gå ut i yrkeslivet.

Vi är en modern skola med en lång utbildningstradition och våra lärare är engagerade, kunniga och behöriga att undervisa i sina ämnen. Hos oss har du också tillgång till två bibliotek, studiemiljöer och caféer.

Vår vision är:

Vi möter och utmanar dina framtidsdrömmar

Estetiska programmet ES - Bild och formgivning

Färdighetsprov

Färdighetsprov Beskrivning (elevsidor)

Vi planerar att kunna genomföra färdighetsprov i April, våren 2021 förutsatt att Coronaläget förbättras. Informationen uppdateras här utifrån FHM:s riktlinjer.

Vi skickar en kallelse per post till dig som valt Estetprogrammet i 1:a och 2-3:e hand ca 2 veckor innan, om tid och plats.

Välkommen till oss på bild!

Färdighetsprov genomförs torsdag 22/4 kl 09.00 i sal 713 i Sinclairs lokaler

Du kommer få kallelse till en av tiderna per post om du sökt till oss i första, andra och tredje hand. På färdighetsprovet har du möjlighet att delta i en bildlektion/aktivitet  hos oss, och få  max 50 extra poäng att lägga till dina betygspoäng. 

Färdighetsprov i bild och form innebär att du får chansen att träffa lärarna och klasskamrater, se våra lokaler/utrustning, få allmän information om utbildningen och att delta i några enkla bildaktiviteter. Du behöver inte förbereda dig inför dagen.

Tänk på att det inte är ett prov i vanlig mening, se det mer som en dag då du får chansen att träffa andra sökande, testa att jobba med bild och några av våra profiler och lära känna eventuella klasskamrater. Detta tar ca 2 timmar och ni är välkomna att äta lunch i matsalen efteråt om ni vill.

 

Om du har frågor kontakta rory.botha@uddevalla.se

 

Estetiska programmet ES - Dans

Färdighetsprov

Vi planerar att kunna genomföra färdighetsprov i mars, våren 2021 förutsatt att Coronaläget förbättras. Informationen uppdateras här utifrån FHM:s riktlinjer.

Vi skickar en kallelse per post till dig som valt Estetprogrammet i 1:a och 2-3:e hand ca 2 veckor innan, om tid och plats.

Välkommen till oss på dans!

Färdighetsprov genomförs torsdag 29/4 kl 09.00 eller 12.30 NYTT DATUM!

Du kommer få kallelse till en av tiderna per post om du sökt till oss i första, andra och tredje hand. På färdighetsprovet har du möjlighet att delta på en danslektion hos oss, och få max 50 extra poäng att lägga till dina betygspoäng. Du kommer få dansa lite balett, modernt, jazz och street. Du behöver inte kunna dansa, ha dansat innan eller förbereda något. Du träffar några lärare och du kan ställa frågor om utbildningen. Vi ser det som ett tillfälle för er att få prova på det vi erbjuder i dans på skolan samt att träffa dina blivande klasskamrater. Du har också möjlighet att titta på lokalerna och prata med elever som går på skolan. Ha mjuka kläder samt ta gärna med inneskor till streeten.

Har du frågor, kan du maila anneli.mehlin@uddevalla.se för mer info.

Välkommen!

 

Estetiska programmet ES - Estetik och media

Färdighetsprov

Färdighetsprov extra tillfälle:

För de elever som missade vårt första tillfälle för färdighetsprov ges nu ny chans att genomföra detta.

Plats: Sinclair, sal 725
Tid: 21/5, 8.30-10.30
Program: Man får en kort instruktion inför en uppgift som man genomför på egen hand i vår mediasal 725. Tidsåtgång är 1,5 -2 timmar
Anmälan och kontakt: gustav.johansson@uddevalla.se
 

Välkommen!

Estetiska programmet ES - Musik

Färdighetsprov

ES färdighetsprov/prova på dagar

Vi planerar att kunna genomföra färdighetsprov i mars,våren 2021 förutsatt att Coronaläget förbättras. Informationen uppdateras här utifrån FHM:s riktlinjer.

Vi skickar en kallelse per post till dig som valt Estetprogrammet i 1:a och 2-3:e hand ca 2 veckor innan, om tid och plats.

Vill även träffa dej som söker i 2-3:e hand

Tider:

Musik

Välkommen till oss på musik!

Färdighetsprov genomförs måndag 19/4 kl 9-12 ca

På provdagen får du chansen att träffa lärarna, se våra lokaler/utrustning, få allmän information om utbildningen. Du har också möjlighet att spela eller sjunga något för oss. Du kan få komp av oss eller använda mobil eller annat. Under din utbildning får du undervisning på 2 instrument, eller sång, och vi behöver veta vilka du har valt.

 

Tänk på att det inte är ett prov i vanlig mening, se det mer som en dag då du får chansen att träffa andra sökande och lära känna eventuella klasskamrater.

Färdighetsprovet ger dig max 50 poäng att lägga till dina betygspoäng.

Har du frågor kan du maila:magnus.aronsson@uddevalla.se  för mer information.

Välkommen!

 

 

 

 

 

 

 

Estetiska programmet ES - Teater

Färdighetsprov

ES färdighetsprov/prova på dagar

Vi planerar att kunna genomföra färdighetsprov i mars,våren 2021 förutsatt att Coronaläget förbättras. Informationen uppdateras här utifrån FHM:s riktlinjer.

Vi skickar en kallelse per post till dig som valt Estetprogrammet i 1:a och 2-3:e hand ca 2 veckor innan, om tid och plats.

Välkommen till oss på teater!

Färdighetsprov genomförs tisdag 9/3 kl 09.00-12.00.

Du behöver inte förbereda dig på något vis. Vi tar hand om dig när du kommer till oss! Du får jobba med en text, träffa andra elever som söker teater samt elever på skolan. Vi bjuder även på fika.

Meritpoäng på upp till 50 poäng ges vid genomfört och godkänt färdighetsprov. 

Du är såklart välkommen att höra av dig om du undrar över något till: mikael.stalnacke@uddevalla.se. 

Välkommen!

 

 

 

 

 

10 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

karta-google
minuters restid från