Idrotter

Fotboll, NIU, Simning, NIU, Friidrott, NIU, Handboll, NIU

Individuella val

Uddevalla Gymnasieskola, Sinclair erbjuder inga individuella val inför år 1

Språk som kan väljas till år 1

  • Franska: steg 3
  • Spanska: steg 3
  • Tyska: steg 3

Instrument på Estetiska programmet inriktning Musik

Trumpet, Piano/Keyboard, Kontrabas, Tvärflöjt, Cello, Elbas, Saxofon, Violin/viola, Tuba, Kyrkorgel, Harpa, Sång, Annat (meddela skolan), Trombon, Elgitarr, Dragspel, Trumset, Klarinett, Gitarr

Profil

Musikproduktion, Merit, Musiker/Artist, Foto, Film/TV, Dans, Modedesign, Inredningsdesign

OM SKOLAN

Uddevalla gymnasieskola

Uddevalla gymnasieskola (UG) är en skolenhet bestående av fem skolhus, Agneberg, Akademi Sinclair, Margretegärde, Östrabo 1 och Östrabo Y. Alla skolhus ligger centralt och nära varandra.

I våra skolhus finner du en bra studiemiljö, trevliga caféer och bibliotek och vi arbetar för att alla elever ska känna sig trygga, utvecklas och trivas. Vi erbjuder dig undervisning av hög kvalitet i fräscha, moderna och välutrustade lokaler.

UG är en gymnasieskola med möjligheter för alla och har ett av landets bredaste utbildningsutbud.

Vi har de flesta nationella program och inriktningar och dessutom finns flera program med specialiseringar som är unika för Uddevalla. Vår storlek innebär att vi har resurser att erbjuda dig stora möjligheter till individuell variation för att du ska kunna nå dina mål oavsett om du siktar på att studera vidare efter gymnasiet eller att gå ut i yrkeslivet.

Vi är en modern skola med en lång utbildningstradition och våra lärare är engagerade, kunniga och behöriga att undervisa i sina ämnen. Hos oss har du också tillgång till två bibliotek, studiemiljöer och caféer.

Vår vision är:

Vi möter och utmanar dina framtidsdrömmar

Estetiska programmet ES - Bild och formgivning

Färdighetsprov

Vi på Bild, Akademi Sinclair väljer att ha en "Prova-på-dag". Ett tillfälle att dels träffa lärarna, se våra lokaler/utrustning, få allmän information om utbildningen och att delta i några aktiviteter som inte bedöms men där du får möjlighet att bilda dig en uppfattning om hur det är att vara elev hos oss.

För mer information kontakta rory.botha@uddevalla.se

 

Estetiska programmet ES - Dans

Färdighetsprov

Datum för färdighetsprov: 3/3 kl. 10.00 och kl. 13.00

Färdighetsprovet är som en lektion där du får prova på de olika stilarna balett, modernt, jazz och street, samt ett kort individuellt samtal där ni får möjlighet att ställa frågor till oss.

Lektionen tar ca en timme och du behöver inte förbereda något. Kom i träningskläder och ta gärna med inomhusskor till streeten.    

Färdighetsprovet ger dig max 50 poäng att lägga till dina betygspoäng. Du får möjlighet att se våra lokaler och träffa oss danslärare. Klicka här för mer information!

Maila och skriv vilken av tiderna du vill komma. Du får såklart ställa frågor också.

anneli.mehlin@uddevalla.se

Välkommen!

Estetiska programmet ES - Estetik och media

Färdighetsprov

Om färdighetsprov Media:

Estetik Media har vi två profiler, Foto samt FILM/TV.  Under dagen har vi två arbetspass där du kommer prova båda profilerna. Under hela dagen arbetar du i grupp, dels med andra sökande men också tillsammans med elever som idag går på Estetik media. Och du äter lunch med våra elever.  

Detta är en dag där du får prova på våra inriktningar tillsammans med Sinclairelever, en dag som sökande elever verkligen brukar uppskatta, välkommen!

Tänk på att det inte är ett prov i vanlig mening, se det mer som en dag då du får chansen att träffa andra sökande, testa att jobba med media, och lära känna våra nuvarande elever och ställa frågor till dom.

Plats:
Sinclair, sal 725

Datum: 2020-03-09

Tider:
Kl. 9:00-11:45 Samling kl 9, därefter arbete med analogt foto till 11:45. Vi tar bilder utomhus, framkallar filmen, och tar fram kopior i mörkrum.

11:45-12:30  Lunch

12:30-15:30 Ni får göra en kortfilm tillsammans med våra elever. Snabb inspelning och redigering innan vi tillsammans tittar på filmerna.
 

Frågor: gustav.johansson@uddevalla.se
 

Välkommen!

Estetiska programmet ES - Musik

Färdighetsprov

Du som söker Musik på Sinclair är välkommen att göra ett färdighetsprov. 

Du får en påminnelse via post från skolan

Vill även träffa dej som söker i 2-3:e hand

Tider:

Måndag  2/3 Färdighetsprov Musik 9:00-12.00 (samling i konsertsalen)
 

På färdighetsprovet har du möjlighet att spela upp eller sjunga något för oss, och få max 50 extra poäng att lägga till dina betygspoäng.  Du träffar några lärare och du kan ställa frågor om utbildningen. Om du inte redan valt instrument/sång (2 stycken) på Indra gör du ett val hos oss. Du har också möjlighet att titta på lokalerna och prata med elever som går på skolan. Du får lyssna på en kort konsert med elever från skolan.  Klicka här för mer information!

Har du frågor, kan du maila  magnus.aronsson@uddevalla.se

Välkommen!

 

 

 

 

Estetiska programmet ES - Teater

Färdighetsprov

På teaterprogrammets färdighetstest får du träffa eventuellt blivande klasskamrater, jobba tillsammans i grupp med teaterövningar samt framföra en kort text för oss lärare. Du behöver inte förbereda dig på något vis, du får allt du behöver när du kommer hit. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till oss lärare på epostadresserna mikael.stalnacke@uddevalla.se eller nina.wall@uddevalla.se. Välkommen!

 

 

 

6 utbildningar

karta-google
minuters restid från