Idrotter

Dahlstiernska gymnasiet erbjuder inga idrotter (NIU och/eller RIG)

Individuella val

Dahlstiernska gymnasiet erbjuder inga individuella val inför år 1

Språk som kan väljas till år 1

  Instrument på Estetiska programmet inriktning Musik

  Dahlstiernska gymnasiet erbjuder inga instrument

  Profil

  Dahlstiernska gymnasiet har ingen särskild profil

  OM SKOLAN

  Dahlstiernska gymnasiet – Tillsammans skapar vi din framtid

  Dahlstiernska är en liten gymnasieskola, där varje individ blir sedd och där trivseln är hög. För att du ska lyckas med dina studier har vi valt att satsa på små undervisningsgrupper i många kurser. Kontakten mellan elever och lärare är god - vi skrattar och har roligt tillsammans, och det är en öppen dialog. Miljön är kreativ och familjär. Här kommer du snabbt in i en gemenskap med likasinnade.

  På Dahlstiernska gymnasiet kan du läsa alla yrkesprogram som lärlingsvariant. Lärlingsutbildningen ger dig möjlighet att träna i ett praktiskt yrke ute på en arbetsplats och parallellt läsa teoretiska ämnen på skolan.  Barn- och fritidsprogrammet samt VVS- och fastighetsprogrammet finns också som skolförlagda program, där alla ämnen läses i skolan, plus en APL-period på minst 15 veckor. Alla yrkesprogrammen erbjuder dig möjlighet att läsa till grundläggande behörighet för att efter gymnasiet läsa på högskola/ universitet.

  Dahlstiernska erbjuder Estetiska programmet som är ett högskoleförberedande program. Detta program ger dig en bred bas för vidare studier.

  karta-google
  minuters restid från