Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på t.ex. restaurang, bageri eller butik. Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Uddevalla gymnasieskola

Uddevalla gymnasieskola (UG) är en skolenhet bestående av fem skolhus, Agneberg, Akademi Sinclair, Margretegärde, Östrabo 1 och Östrabo Y. Alla skolhus ligger centralt och nära varandra.

I våra skolhus finner du en bra studiemiljö, trevliga caféer och bibliotek och vi arbetar för att alla elever ska känna sig trygga, utvecklas och trivas. Vi erbjuder dig undervisning av hög kvalitet i fräscha, moderna och välutrustade lokaler.

UG är en gymnasieskola med möjligheter för alla och har ett av landets bredaste utbildningsutbud.

Vi har de flesta nationella program och inriktningar och dessutom finns flera program med specialiseringar som är unika för Uddevalla. Vår storlek innebär att vi har resurser att erbjuda dig stora möjligheter till individuell variation för att du ska kunna nå dina mål oavsett om du siktar på att studera vidare efter gymnasiet eller att gå ut i yrkeslivet.

Vi är en modern skola med en lång utbildningstradition och våra lärare är engagerade, kunniga och behöriga att undervisa i sina ämnen. Hos oss har du också tillgång till två bibliotek, studiemiljöer och caféer.

 

Vår vision är:

Vi möter och utmanar dina framtidsdrömmar

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen kök och servering ska ge kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Exempel på yrkesutgångar

Kock, servitris eller servitör

Liknande utbildningar

21 utbildningar
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet

    Alströmergymnasiet, AlingsåsExtern skola

    Inriktningar som går att önska med start år 2Kök och servering

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet

    Elof Lindälvs gymnasium, KungsbackaExtern skola

    Inriktningar som går att önska med start år 2Färskvaror, delikatesser och catering Kök och servering

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammetBageri och konditori, lärling

    Elof Lindälvs gymnasium, KungsbackaExtern skola

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammetFärskvaror, delikatesser och catering, lärling

    Elof Lindälvs gymnasium, KungsbackaExtern skola

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammetKök och servering, lärling

    Elof Lindälvs gymnasium, KungsbackaExtern skola

karta-google
minuters restid från