Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på t.ex. restaurang, bageri eller butik. Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Kunskapsförbundet består av gymnasieskolorna Birger Sjöberggymnasiet, Nils Ericsonsgymnasiet och Magnus Åbergsgymnasiet. 

Vi erbjuder en del av våra program på två av skolorna – detta ger dubbla möjligheter för dig att komma in på det program du mest önskar, gå därför gärna in och titta på utbudet på alla skolorna för att hitta rätt val för just dig! 

 

Idrott

http://www.kunskapsforbundet.se/magnus-abergsgymnasiet/vara-utbildningar/nationell-idrottsutbildning-niu/

Inriktningar (kan eventuellt starta år 2 eller 3)

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen kök och servering ska ge kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Exempel på yrkesutgångar

Kock, servitris eller servitör

När du läser utan inriktning

De flesta gymnasieprograms inriktningar startar först i år 2. Du kommer under det första året på gymnasieskolan få välja vilken inriktning du vill gå på. Om du redan nu tror dig veta vilken inriktning du vill gå, kan du önska den redan nu. Det är dock ingen garanti att du kan få gå den inriktningen. Inriktningar startar bara om tillräckligt många elever väljer den.

Exempel på yrkesutgångar

Bagare och konditor, Butikssäljare inom färskvaror och delikatess, Kock, Servitris eller servitör

Liknande utbildningar

21 utbildningar
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet

    Alströmergymnasiet, AlingsåsExtern skola

    Inriktningar som går att önska med start år 2Kök och servering

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet

    Elof Lindälvs gymnasium, KungsbackaExtern skola

    Inriktningar som går att önska med start år 2Färskvaror, delikatesser och catering Kök och servering

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammetBageri och konditori, lärling

    Elof Lindälvs gymnasium, KungsbackaExtern skola

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammetFärskvaror, delikatesser och catering, lärling

    Elof Lindälvs gymnasium, KungsbackaExtern skola

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammetKök och servering, lärling

    Elof Lindälvs gymnasium, KungsbackaExtern skola

karta-google
minuters restid från