Naturbruksprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med växter, djur, mark, vatten eller skog. Du utvecklar din förmåga att bruka naturen. Du får större förståelse för naturens mångfald och hur olika verksamheter påverkar naturen. Du lär dig också biologi, ekologi, teknik och ekonomi. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Realgymnasiet

Gör det roligt. Lär på riktigt.

Realgymnasiet är skolan där du har roligt och lär på riktigt. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bäst drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. Tillsammans med de främsta inom varje bransch erbjuder vi utbildningar som möter verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Med en utbildning från Realgymnasiet kan du börja jobba direkt efter examen, eller studera vidare på högskolenivå. Realgymnasiet är en skola för idag, och för framtiden.

I Trollhättan erbjuder vi utbildningarna:
Djurvård (NBDJU)
Häst (NBDJU)
Hund (NBDJU)
Natur och Äventyr (NBSKO)

Om du vill läsa en av våra utbildningar på NBDJU behöver du göra ett profilval (djurvård, häst eller hund) i din ansökan. Profil väljer du under knappen "Extraval".

 

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen djur ska ge kunskaper om djur, djurs beteende och behov samt samspelet mellan djur och människa. I inriktningen ska eleverna, utifrån ett vetenskapligt synsätt, lära sig att arbeta yrkesmässigt med djur och att sköta djuranläggningar. Inriktningen betonar sambandet mellan tekniska, biologiska och ekonomiska kunskaper för en god djurhållning. Inriktningen kan till exempel leda till arbete som hästskötare, arbete med hundar, arbete som djurskötare inom lantbruk eller arbete som djurvårdare.

Exempel på yrkesutgångar

Arbete med hundar, Djurskötare inom lantbruk, Djurvårdare, Hästskötare med inriktning mot ridning, Hästskötare med inriktning mot trav

27 utbildningar

karta-google
minuters restid från