Estetiska programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i estetiska, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen på högskolan. Du utvecklar dina kunskaper om estetiska uttrycksformer. Du lär dig om människan i samtiden, historien och världen utifrån olika perspektiv. Du får arbeta med att skapa, uppleva och tolka konst och kultur samt träna det estetiska hantverket. Fokus i utbildningen är kreativitet, nyfikenhet, kommunikation, samspel, eget skapande och framförande.

Skolorna kan välja att ha färdighetsprov som användas i antagningen till gymnasiet. Det är inget krav att elever ska ha gjort färdighetsprov för att vara med i antagningen men det kan vara en fördel i konkurrensen med övriga sökande. Elever som inte har gjort färdighetsprov prövas endast på sina betyg.

Kallelse till färdighetsprov skickas automatiskt till sökande elever då gymnasievalet stänger för elev inför preliminärantagningen. Nytillkomna sökande under våren kallas i maj efter sista ansökningsdag till utbildning med färdighetsprov.

Färdighetsprovets maxpoäng är 280 poäng. Provresultatet räknas samman med elevens slutbetyg vilket innebär att en elev med högsta möjliga betygsvärde på 340 poäng inkl. färdighetsprovets maxpoäng ger ett högsta möjligt meritvärde på 620 poäng.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Gör skillnad för världen redan i skolan.

Är du nyfiken på världen och drivs av en vilja att förändra och åstadkomma något? Då är det här rätt gymnasium för dig. Vi är en liten, personlig skola med höga ambitioner och målsättningar. Tillsammans med våra elever vill vi skapa en bättre värld genom utbildning.

Vi arbetar mycket med kommunikation och kulturell förståelse. För det är just genom att mötas, utforska och utbyta erfarenheter som vi lär oss – både om andra och om oss själva.

Utifrån det program och den inriktning du valt jobbar vi med globala utvecklingsfrågor som engagerar på riktigt. Genom att lära dig om hur världen fungerar lär du dig också att förstå på vilka sätt vi kan påverka samhällsutvecklingen och tillsammans skapa en hållbar framtid.

Vi är en internationell skola där delar av undervisningen sker på engelska. Och eftersom Folkuniversitetet samverkar med Göteborgs universitet kan du knappast få en mer högskoleförberedande utbildning.

Välkommen att ta vara på alla dina möjligheter.

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen teater ska ge fördjupade kunskaper i teater ur olika perspektiv. Den ska utveckla elevernas förmåga att sceniskt gestalta och kommunicera samt att uppleva och tolka såväl andra elevers gestaltningar som professionella teaterföreställningar ur olika perspektiv. Inriktningen ska ge möjlighet att fokusera på något eller några av teaterns uttrycksområden.

Exempel på yrkesutgångar

Högskoleförberedande program har inga exempel på yrkesutgångar.

74 utbildningar

 • Estetiska programmetMusik (spetsutbildning)

  Academy of Music and Business, VaraExtern skola

 • Estetiska programmetDans

  Alströmergymnasiet, AlingsåsExtern skola

  Extraval

 • Estetiska programmetMusik

  Alströmergymnasiet, AlingsåsExtern skolaUtbildningen kräver instrumentval

  Extraval

 • Estetiska programmetSärskild variant, etisk modedesign (spetsutbildning)

  Apelrydsskolan, BåstadExtern skola

 • Estetiska programmetBild och formgivning

  Aranäsgymnasiet, KungsbackaExtern skola

  Extraval

 • ...
karta-google
minuters restid från