Naturbruksprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med växter, djur, mark, vatten eller skog. Du utvecklar din förmåga att bruka naturen. Du får större förståelse för naturens mångfald och hur olika verksamheter påverkar naturen. Du lär dig också biologi, ekologi, teknik och ekonomi. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

OM SKOLAN

Realgymnasiet

Gör det roligt. Lär på riktigt.

Realgymnasiet är skolan där du har roligt och lär på riktigt. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bäst drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. Tillsammans med de främsta inom varje bransch erbjuder vi utbildningar som möter verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Med en utbildning från Realgymnasiet kan du börja jobba direkt efter examen, eller studera vidare på högskolenivå. Realgymnasiet är en skola för idag, och för framtiden.

I Trollhättan erbjuder vi följande inriktningar inom Naturbruksprogrammet:

Ridning (NBHAT)
Sällskapsdjur & Djursjukvård (NBDJR)
Hund (NBDJR)
Natur och Äventyr (NBNAT)

Om du vill läsa en av våra fördjupningar inom studievägskoden NBDJR behöver du göra ett profilval (Sällskapsdjur & Djursjukvård eller Hund) i din ansökan. Profil väljer du under knappen "Extraval".

 

Vad lär jag mig på inriktningen?

På inriktningen Hästhållning lär du dig om hästen som biologisk varelse, dess beteende och samspelet mellan häst och människa. Inriktningen ger till exempel möjlighet att arbeta som hästskötare med inriktning mot ridning eller trav.

Exempel på yrkesutgångar

-

31 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

karta-google
minuters restid från